Ç ile biten 4 harfli kelimeler
Sonunda Ç harfleri bulunan 4 harfli 47 adet kelime bulunuyor.
Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması
4 Harfli Kelimeler
Abıç, Ağaç, Ağıç, Akaç, Alıç, Amaç, Anaç, Araç, Arıç, Ataç, Avuç, Borç, Briç, Burç, Derç, Dinç, Eğiç, Emeç, Eviç, Felç, Ferç, Fevç, Genç, Gönç, Harç, Hınç, Hurç, İneç, Kırç, Konç, Linç, Malç, Murç, Oruç, Öveç, Punç, Skeç, Skoç, Smaç, Sürç, Şerç, Tunç, Ulaç, Uruç, Vinç, Yanç, Zevç
Bazı Ç ile biten 4 harfli kelimelerin Sözlük anlamları
kırç :
| TDK: |
| isim Kışın, sisli havalarda, ağaç dallarını, toprak çıkıntılarını vb. yerleri kaplayan buz tabakası |
öveç :
| TDK: |
| isim İki üç yaşındaki erkek koyun "Git kumandana söyle, öveç ise, ucuz olursa iki tane de benim için alsın, anladın mı?" - M. Ş. Esendal |
tunç :
| TDK: |
| 1. isim Koyu kızıl renkte olan, bakır, çinko ve kalay alaşımı, bronz |
| 2. sıfat Bu alaşımdan yapılan |
Ç ile biten 4 harfli İlçe isimleri
Genç (Bingöl)
İliç (Erzincan)
Araç (Kastamonu)
Ç ile biten 4 harfli kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri
Briç Masasında Cinayet - Yazar: Agatha Christie
Tunç Gammaz - Yazar: Neslihan Yalman
Tunç Ayna - Yazar: Ferruh Tunç
Ç ile biten 4 harfli kelimelerin geçtiği Ayetler
SEBE - 14: Süleyman'ın ölümüne hükmettiğimiz zaman, onun öldüğünü, ancak değneğini yiyen bir ağaç kurdu gösterdi. (Sonunda yere) yıkılınca anlaşıldı ki cinler gaybı bilselerdi, o küçük düşürücü azap içinde kalmazlardı.
MÜ'MİNUN - 20: Tûr-i Sînâ'da da yetişen bir ağaç daha meydana getirdik ki, bu ağaç hem yağ hem de yiyenlerin ekmeğine katık edecekleri (zeytin) verir.
MAİDE - 3: Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, boğulmuş, (taş, ağaç vb. ile) vurulup öldürülmüş, yukarıdan yuvarlanıp ölmüş, boynuzlanıp ölmüş (hayvanlar ile) canavarların yediği hayvanlar -ölmeden yetişip kestikleriniz müstesna- dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyle kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, sizin dininizden (onu yok etmekten) ümit kesmişlerdir. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün size dininizi ikmal ettim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı beğendim. Kim, gönülden günaha yönelmiş olmamak üzere açlık halinde dara düşerse (haram etlerden yiyebilir). Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.