ÖF ile başlayan kelimeler
Başında ÖF harfleri bulunan 15 adet kelime bulunuyor.
Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması
13 Harfli Kelimeler
Öfkelendirmek
12 Harfli Kelimeler
Öfkelendirme
11 Harfli Kelimeler
Öfkelenerek
10 Harfli Kelimeler
Öfkelenmek, Öfkelenmiş, Öfkesellik
9 Harfli Kelimeler
Öfkeleniş, Öfkelenme
8 Harfli Kelimeler
Öfkesini
7 Harfli Kelimeler
Öfkesiz, Öfkeyle
6 Harfli Kelimeler
Öfkeli, Öfkesi
4 Harfli Kelimeler
Öfke
2 Harfli Kelimeler
Öf
Bazı ÖF ile başlayan kelimelerin Sözlük anlamları
öfkelendirme :
| TDK: |
| isim Öfkelendirmek işi |
öfkelendirmek :
| TDK: |
| -i Öfkelenmesine yol açmak, kızdırmak |
öfkeleniş :
| TDK: |
| isim Öfkelenme işi "Bütün öfkelenişlerimde olduğu gibi mırıldanıyordu." - T. Buğra |
ÖF ile başlayan kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri
Ses ve Öfke - Yazar: William Faulkner
Öfkeli Yıllar - Yazar: Altan Öymen
Öfke ve Karanlık Buluşma - Vampir Günlükleri 2 .Kitap - Yazar: L. J. Smith
Faili Meçhul Öfke - Yazar: Adnan Gerger
Öfke - Bir Katil Yaratmak - Yazar: Tamer Topsakal
Ulrike Meinhof - Üzgün Olmaktansa Öfkeli Olmayı Yeğlerim - Yazar: Alois Prinz
Alaca Bir Öfke - Yazar: Hikmet Çetinkaya
ÖF ile başlayan kelimelerin geçtiği Ayetler
HAC - 15: Her kim, Allah'ın, dünya ve ahirette ona (Resûlüne) asla yardım etmeyeceğini zannetmekte ise, (Allah ona yardım ettiğine göre) artık o kimse tavana bir ip atsın; (boğazına geçirsin); sonra da (ayağını yerden) kessin! Şimdi bu kimse baksın! Acaba, hilesi (bu yaptığı), öfke duyduğu şeyi (Allah'ın Peygamber'e yardımını) gerçekten engelleyecek mi?.
MÜMTEHİNE - 4: İbrahim'de ve onunla beraber olanlarda, sizin için gerçekten güzel bir örnek vardır. Onlar kavimlerine demişlerdi ki: «Biz sizden ve Allah'ı bırakıp taptıklarınızdan uzağız. Sizi tanımıyoruz. Siz bir tek Allah'a inanıncaya kadar, sizinle bizim aramızda sürekli bir düşmanlık ve öfke belirmiştir. » Şu kadar var ki, İbrahim babasına: «Andolsun senin için mağfiret dileyeceğim. Fakat Allah'tan sana gelecek herhangi bir şeyi önlemeye gücüm yetmez» demişti. (O müminler şöyle dediler:) Rabbimiz! Ancak sana dayandık, sana yöneldik. Dönüş de ancak sanadır.
HAC - 72: Âyetlerimiz açık açık kendilerine okunduğunda, kâfirlerin suratlarında hoşnutsuzluk sezersin. Onlar, kendilerine âyetlerimizi okuyanların neredeyse üzerlerine saldırırlar. De ki: Size bundan (bu öfke ve huzursuzluğunuzdan) daha kötüsünü bildireyim mi? Cehennem! Allah, onu kâfirlere (ceza olarak) bildirdi. O, ne kötü sondur!.