ADAM ile başlayan kelimeler
Başında ADAM harfleri bulunan 24 adet kelime bulunuyor.
Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması
16 Harfli Kelimeler
Adamakıllıdövmek
14 Harfli Kelimeler
Adamsendecilik
11 Harfli Kelimeler
Adamsendeci
10 Harfli Kelimeler
Adamakıllı, Adamcasına, Adamcıllık, Adamlıksız, Adamsızlık
9 Harfli Kelimeler
Adamcağız, Adamsende
8 Harfli Kelimeler
Adamkökü, Adamlığa
7 Harfli Kelimeler
Adamcık, Adamcıl, Adamlık, Adamotu, Adamsız
6 Harfli Kelimeler
Adamak, Adamca, Adamet, Adamım
5 Harfli Kelimeler
Adama, Adamı
4 Harfli Kelimeler
Adam
Bazı ADAM ile başlayan kelimelerin Sözlük anlamları
adamcağız :
| TDK: |
| isim Kendisine sevgi veya acıma duyulan erkek "Öylesine donmuştum ki artık adamcağızın anlattıklarını dinleyemez hâle gelmiştim." - N. F. Kısakürek |
adamcıllık :
| TDK: |
| isim Adamcıl olma durumu |
adamlık :
| TDK: |
| 1. isim İnsanlık "Sen de biraz adamlığın yolunu tutmalısın." - R. N. Güntekin |
| 2. Yabanlık |
ADAM ile başlayan kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri
Kanun Adamı - Yazar: Kristen Ashley
Dağların Adamı Barnabo - Yazar: Dino Buzzati
Bu Filmin Kötü Adamı Benim - Yazar: Murat Gülsoy
Osmanlı'nın Derin Adamı Yakup Cemil - Yazar: İlyas Kara
Devletin Adamı - Yazar: Edward Wilson
Dünyanın En Yaşlı Adamı Zaro Ağa 1774-1934 - Yazar: Rohat Alakom
İlim ve Hareket Adamı - Mehmet Said Ertürk - Yazar: Mehmet Çelen
Ben Bu Adamı Sevdim - Yazar: İsa Yılmaz
ADAM ile başlayan kelimelerin geçtiği Ayetler
TEVBE - 107: (Münafıklar arasında) bir de (müminlere) zarar vermek, (hakkı) inkâr etmek, müminlerin arasına ayrılık sokmak ve daha önce Allah ve Resûlüne karşı savaşmış olan adamı beklemek için bir mescid kuranlar ve: (Bununla) iyilikten başka birşey istemedik, diye mutlaka yemin edecek olanlar da vardır. Halbuki Allah onların kesinlikle yalancı olduklarına şahitlik eder.
KASAS - 15: Musa, ahalisinin habersiz olduğu bir sırada şehre girdi. Orada, biri kendi tarafından, diğeri düşman tarafından olan iki adamı birbiriyle döğüşür buldu. Kendi tarafından olanı, düşmana karşı ondan yardım diledi. Musa da ötekine, bir yumruk vurup ölümüne sebep oldu. (Bunun üzerine:) Bu şeytan işidir. O, gerçekten saptırıcı, apaçık bir düşman, dedi.
ARAF - 155: Musa tayin ettiğimiz vakitte kavminden yetmiş adam seçti. Onları o müthiş deprem yakalayınca Musa dedi ki: «Ey Rabbim! Dileseydin onları da beni de daha önce helâk ederdin. İçimizden birtakım beyinsizlerin işlediği (günah) yüzünden hepimizi helâk edecek misin? Bu iş, senin imtihanından başka bir şey değildir. Onunla dilediğini saptırırsın, dilediğini de doğru yola iletirsin. Sen bizim sahibimizsin, bizi bağışla ve bize acı! Sen bağışlayanların en iyisisin! .