DET ile biten kelimeler

Sonunda DET harfleri bulunan 20 adet kelime bulunuyor.

Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması

14 Harfli Kelimeler

Kelimeişahadet

11 Harfli Kelimeler

Devrisaadet

10 Harfli Kelimeler

Asrısaadet

9 Harfli Kelimeler

Pürhiddet

7 Harfli Kelimeler

Bürudet, Şahadet, Şehadet, Veladet

6 Harfli Kelimeler

Cevdet, Hiddet, Ibadet, Kaydet, Müddet, Reddet, Saadet, Şiddet, Vahdet

5 Harfli Kelimeler

Avdet, Medet, Sadet

Bazı DET ile biten kelimelerin Sözlük anlamları


asrısaadet :

TDK:
isim, din b. (***) Hz. Muhammed in yaşadığı zaman, saadet asrı, devrisaadet

avdet :
TDK:
isim Dönüş, geri gelme
"Babam bir iş için Selanik e gittiği zaman avdetinde bana Midhat Efendi nin Hayret ismindeki romanını getirmiş." - H. C. Yalçın

sadet :
TDK:
isim Konuşulan asıl konu, asıl madde

DET ile biten kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri


Cevdet Bey ve Oğulları - Yazar: Orhan Pamuk
Melih Cevdet Anday - Dünyada Geçirdim Çocukluğumu - Tek Ciltte - Yazar: Melih Cevdet Anday
Bi Müddet Aranızda Olmayacağım - Yazar: Ali Özgür...
İmparatorluktan Cumhuriyet'e Tıbbiyenin ve Bir Tıbbiyelinin Öyküsü Osman Cevdet Çubukçu'nun Yaşamı - Yazar: selim yalçın
Cogito Sayı 6-7 - Şiddet - Yazar: Kolektif
Edebiyatın Ağır İşçisi Cevdet Kudret - Yazar: Kolektif

DET ile biten kelimelerin geçtiği Ayetler


EN'AM - 150: De ki: Allah şunu yasak etti, diye şehadet edecek şahitlerinizi getirin! Eğer onlar şahitlik ederlerse, sen onlarla beraber şahitlik etme; âyetlerimizi yalanlayanların ve ahiret gününe inanmayanların arzularına uyma. Onlar, Rablerine eş tutuyorlar.
BAKARA - 282: Ey iman edenler! Belirlenmiş bir süre için birbirinize borçlandığınız vakit onu yazın. Bir kâtip onu aranızda adaletle yazsın. Hiçbir kâtip Allah'ın kendisine öğrettiği gibi yazmaktan geri durmasın; (her şeyi olduğu gibi) yazsın. Üzerinde hak olan kimse (borçlu) da yazdırsın, Rabbinden korksun ve borcunu asla eksik yazdırmasın. Şayet borçlu sefih veya aklı zayıf veya kendisi söyleyip yazdıramayacak durumda ise, velisi adaletle yazdırsın. Erkeklerinizden iki de şahit bulundurun. Eğer iki erkek bulunamazsa rıza göstereceğiniz şahitlerden bir erkek ile -biri yanılırsa diğerinin ona hatırlatması için- iki kadın (olsun). Çağırıldıkları vakit şahitler gelmemezlik etmesin. Büyük veya küçük, vâdesine kadar hiçbir şeyi yazmaktan sakın üşenmeyin. Böyle yapmanız Allah nezdinde daha adaletli, şehadet için daha sağlam, şüpheye düşmemeniz için daha uygundur. Ancak aranızda yapıp bitirdiğiniz peşin bir ticaret olursa, bu durum farklıdır. Bu durumda onu yazmamanızda sizin için bir sakınca yoktur. (Genellikle) alış-veriş yaptığınızda şahit tutun. Ne yazan, ne de şahit zarara uğratılsın. Eğer bunu yaparsanız (zarar verirseniz) şüphe yok ki bu, sizin yoldan çıkmanız demektir. Allah'tan korkun. Allah size gerekli olanı öğretiyor. Allah her şeyi bilmektedir.
FATİHA - 5: (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.

Kelime Bulma Motoru