ENE ile biten kelimeler

Sonunda ENE harfleri bulunan 32 adet kelime bulunuyor.

Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması

10 Harfli Kelimeler

Sittinsene

9 Harfli Kelimeler

Böylecene, Haydisene

8 Harfli Kelimeler

Hadisene, Muvazene

7 Harfli Kelimeler

Çalçene, Çingene, Fermene, İyicene, Mengene, Muayene, Revzene, Tentene

6 Harfli Kelimeler

Beçene, Çedene, Çetene, Ergene, Erzene, Gözene, Kesene, Rezene, Sekene, Tezene, Üsçene

5 Harfli Kelimeler

Avene, Etene

4 Harfli Kelimeler

Çene, Dene, Gene, Kene, Nene, Sene

Bazı ENE ile biten kelimelerin Sözlük anlamları


çedene :

TDK:
isim Kendirin tohumu

nene :
TDK:
1. isim Nine
2. Anne

ENE ile biten İlçe isimleri

Ergene (Tekirdağ)
Sürmene (Trabzon)

ENE ile biten kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri


Nedir Gene Deli Gönlünü Çelen - Yazar: Sappho
Gene Yalnızlık - Yazar: Nurullah Ataç
Şansını Dene - Yazar: Jessica Sorensen
Yazın Gene Yazın - Yazar: Tahsin Yücel
Çingene İçin Gene - Yazar: Tunahan Ağır
Bir Çalçene Hikayesi - Yazar: Devrim Kodakcı
Gene Aşk - Yazar: Doris Lessing
Gene Sevda Gene İsyan - Yazar: Seyfi Herdem
Bak Gene O şey - Yazar: Tuncer Erdem

ENE ile biten kelimelerin geçtiği Ayetler


BAKARA - 259: Yahut görmedin mi o kimseyi ki, evlerinin duvarları çatıları üzerine çökmüş (alt üst olmuş) bir kasabaya uğradı; «Ölümünden sonra Allah bunları nasıl diriltir acaba!» dedi. Bunun üzerine Allah onu öldürüp yüz sene bıraktı; sonra tekrar diriltti. Ne kadar kaldın? dedi. «Bir gün yahut daha az» dedi. Allah ona: Hayır, yüz sene kaldın. Yiyeceğine ve içeceğine bak, henüz bozulmamıştır. Eşeğine de bak. Seni insanlara bir ibret kılalım diye (yüz sene ölü tuttuk, sonra tekrar dirilttik). Şimdi sen kemiklere bak, onları nasıl düzenliyor, sonra ona nasıl et giydiriyoruz, dedi. Durum kendisince anlaşılınca: Şimdi iyice biliyorum ki, Allah her şeye kadirdir, dedi.
YUSUF - 42: Onlardan, kurtulacağını bildiği kimseye dedi ki: Beni efendinin yanında an, (umulur ki beni çıkarır).   Fakat şeytan ona, efendisine anmayı unutturdu. Dolayısıyla (Yusuf),  birkaç sene daha zindanda kaldı.
YUSUF - 47: Yusuf dedi ki: Yedi sene âdetiniz üzere ekin ekersiniz. Sonra da yiyeceklerinizden az bir miktar hariç, biçtiklerinizi başağında (stok edip)  bırakınız.

Kelime Bulma Motoru