RAP ile biten kelimeler

Sonunda RAP harfleri bulunan 17 adet kelime bulunuyor.

Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması

7 Harfli Kelimeler

Baltrap, Istırap, Iztırap

6 Harfli Kelimeler

Akarap, Fayrap, Mızrap, Mihrap, Satrap

5 Harfli Kelimeler

Çorap, Harap, Serap, Şarap, Türap

4 Harfli Kelimeler

Arap, İrap, Trap

3 Harfli Kelimeler

Rap

Bazı RAP ile biten kelimelerin Sözlük anlamları


rap :

TDK:
isim Ayakların yürürken çıkardığı ses

şarap :
TDK:
isim Üzüm veya başka meyve sularını türlü yöntemlerle mayalandırarak elde edilen alkollü içki, mey (I)

trap :
TDK:
1. isim Hendek, tuzak
2. tiyatro Sahnede yerde bulunan kapak

RAP ile biten kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri


Çorap Kaçığı - Yazar: Sunay Akın
Hazırlayıcı Faktörleri Işığında Modern Arap Edebiyatına Giriş - Yazar: Mehmet Yalar
Modern Arap Edebiyatı Tarihi - Yazar: Jacob M. Landau
İçiyorum Öyleyse Varım Filozofun Şarap Rehberi - Yazar: Roger Scruton
Arap ve Fars Kadın Öykücülerden İnciler - Yazar: Kolektif
Modern Arap Edebiyatı - Yazar: Ahmet Kazım Ürün
Çağdaş Arap ÖyküleriSeçkiler - Yazar: Hüseyin Yazıcı
Çağdaş Arap Kadın Şairler Antolojisi - Yazar: Metin Fındıkçı
Arap Dilinde Ezdad - Yazar: Hüseyin Tural
Çorap Teki - Yazar: Erhan Pınarbaşı

RAP ile biten kelimelerin geçtiği Ayetler


BAKARA - 114: Allah'ın mescidlerinde O'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır! Aslında bunların oralara ancak korkarak girmeleri gerekir. (Başka türlü girmeye hakları yoktur. ) Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük azap vardır.
HAŞR - 2: Ehl-i kitaptan inkâr edenleri, ilk sürgünde yurtlarından çıkaran O'dur. Siz onların çıkacaklarını sanmamıştınız. Onlar da kalelerinin, kendilerini Allah'tan koruyacağını sanmışlardı. Ama Allah (O'nun azabı), onlara beklemedikleri yerden geliverdi. O, yüreklerine korku düşürdü; öyle ki evlerini hem kendi elleriyle, hem de müminlerin elleriyle harap ediyorlardı. Ey akıl sahipleri! İbret alın.
BAKARA - 219: Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar. «İhtiyaç fazlasını» de. Allah size âyetleri böyle açıklar ki düşünesiniz.

Kelime Bulma Motoru