Ş ile başlayan ET ile biten kelimeler
Başında Ş harfleri bulunan ve ET ile biten 26 adet kelime bulunuyor.
Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması
12 Harfli Kelimeler
Şurayıdevlet
10 Harfli Kelimeler
Şehvaniyet
8 Harfli Kelimeler
Şahsiyet, Şansonet, Şeytanet, Şiiriyet
7 Harfli Kelimeler
Şahadet, Şazimet, Şebabet, Şehadet, Şehamet, Şekavet, Şeniyet, Şetaret, Şöbiyet
6 Harfli Kelimeler
Şeamet, Şehvet, Şerbet, Şevket, Şiddet, Şirket, Şirret, Şöhret
5 Harfli Kelimeler
Şayet, Şoset
3 Harfli Kelimeler
Şet
Bazı Ş ile başlayan ET ile biten kelimelerin Sözlük anlamları
şet :
TDK: |
set |
şetaret :
TDK: |
isim Sevinç, şenlik, neşe "Davudi sesi, şetareti, terbiyesi kendisini hem kadınlara hem erkeklere sevdirmişti." - A. H. Müftüoğlu |
şiddet :
TDK: |
1. isim Bir hareketin, bir gücün derecesi, yeğinlik, sertlik |
2. Hız |
3. Bir hareketten doğan güç "Rüzgârın şiddeti." |
4. Karşıt görüşte olanlara kaba kuvvet kullanma |
5. Kaba güç |
6. Duygu veya davranışta aşırılık |
Ş ile başlayan ET ile biten kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri
Abide Şahsiyet - Mehmet Akif Ersoy - Yazar: Aziz Erdoğan
Lale, Kan ve Şehvet - Yazar: Halil Bezmen
Saklı Şehvet - Yazar: Elizabeth Hoyt
Hitler'in Şirret Kadınları - Yazar: Wendy Lower
Cogito Sayı 6-7 - Şiddet - Yazar: Kolektif
Ş ile başlayan ET ile biten kelimelerin geçtiği Ayetler
EN'AM - 150: De ki: Allah şunu yasak etti, diye şehadet edecek şahitlerinizi getirin! Eğer onlar şahitlik ederlerse, sen onlarla beraber şahitlik etme; âyetlerimizi yalanlayanların ve ahiret gününe inanmayanların arzularına uyma. Onlar, Rablerine eş tutuyorlar.
BAKARA - 282: Ey iman edenler! Belirlenmiş bir süre için birbirinize borçlandığınız vakit onu yazın. Bir kâtip onu aranızda adaletle yazsın. Hiçbir kâtip Allah'ın kendisine öğrettiği gibi yazmaktan geri durmasın; (her şeyi olduğu gibi) yazsın. Üzerinde hak olan kimse (borçlu) da yazdırsın, Rabbinden korksun ve borcunu asla eksik yazdırmasın. Şayet borçlu sefih veya aklı zayıf veya kendisi söyleyip yazdıramayacak durumda ise, velisi adaletle yazdırsın. Erkeklerinizden iki de şahit bulundurun. Eğer iki erkek bulunamazsa rıza göstereceğiniz şahitlerden bir erkek ile -biri yanılırsa diğerinin ona hatırlatması için- iki kadın (olsun). Çağırıldıkları vakit şahitler gelmemezlik etmesin. Büyük veya küçük, vâdesine kadar hiçbir şeyi yazmaktan sakın üşenmeyin. Böyle yapmanız Allah nezdinde daha adaletli, şehadet için daha sağlam, şüpheye düşmemeniz için daha uygundur. Ancak aranızda yapıp bitirdiğiniz peşin bir ticaret olursa, bu durum farklıdır. Bu durumda onu yazmamanızda sizin için bir sakınca yoktur. (Genellikle) alış-veriş yaptığınızda şahit tutun. Ne yazan, ne de şahit zarara uğratılsın. Eğer bunu yaparsanız (zarar verirseniz) şüphe yok ki bu, sizin yoldan çıkmanız demektir. Allah'tan korkun. Allah size gerekli olanı öğretiyor. Allah her şeyi bilmektedir.
NUR - 31: Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.