AÇ ile başlayan K ile biten kelimeler
Başında AÇ harfleri bulunan ve K ile biten 29 adet kelime bulunuyor.
Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması
16 Harfli Kelimeler
Açlığınıgidermek
14 Harfli Kelimeler
Açıkyüreklilik
13 Harfli Kelimeler
Açıklaştırmak
12 Harfli Kelimeler
Açıkgözlülük, Açkıyapılmak
10 Harfli Kelimeler
Açgözlülük, Açıkgözlük, Açıklanmak, Açıklaşmak, Açıklatmak, Açımlanmak, Açındırmak, Açkılanmak, Açkılatmak
9 Harfli Kelimeler
Açıklamak, Açımlamak, Açınsamak, Açkılamak
8 Harfli Kelimeler
Açmazlık, Açtırmak
7 Harfli Kelimeler
Açıklık, Açılmak, Açınmak, Açmalık
6 Harfli Kelimeler
Açacak, Açınık
5 Harfli Kelimeler
Açlık, Açmak
4 Harfli Kelimeler
Açık
Bazı AÇ ile başlayan K ile biten kelimelerin Sözlük anlamları
açkılamak :
TDK: |
-i Açkı ile parlatmak |
açıklaştırmak :
TDK: |
1. -i Açık duruma getirmek |
2. Rengini açtırmak |
açıklatmak :
TDK: |
-i, -e Açıklamasını sağlamak |
AÇ ile başlayan K ile biten kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri
Nehcü'l - Feradis - Cennetlerin Açık Yolu - Yazar: Mahmud B. Ali
Açık Deniz Kenarında - Yazar: August Strindberg
Taş Duvar Açık Pencere - Yazar: Elke Heidenreich
Açık Bilim - Yazar: Alan Adam Bly
Açık Acı - Yazar: Hulud El Mualla
Işıklar Açık Kalsın - Yazar: Mehmet Kahraman
24 Saat Açık Kitapçının Sırrı - Yazar: Robin Sloan
Açık Kitaplar - Yazı Kalır - Yazar: Ömer Madra
Açık Pencere (Denemeler) - Yazar: Erhan Bener
Kapıyı Anahtarla Açmak - Yazar: Hıncal Uluç
AÇ ile başlayan K ile biten kelimelerin geçtiği Ayetler
BAKARA - 102: Süleyman'ın hükümranlığı hakkında onlar, şeytanların uydurup söylediklerine tâbi oldular. Halbuki Süleyman büyü yapıp kâfir olmadı. Lâkin şeytanlar kâfir oldular. Çünkü insanlara sihri ve Babil'de Hârut ile Mârut isimli iki meleğe indirileni öğretiyorlardı. Halbuki o iki melek, herkese: Biz ancak imtihan için gönderildik, sakın yanlış inanıp da kâfir olmayasınız, demeden hiç kimseye (sihir ilmini) öğretmezlerdi. Onlar, o iki melekden, karı ile koca arasını açacak şeyleri öğreniyorlardı. Oysa büyücüler, Allah'ın izni olmadan hiç kimseye zarar veremezler. Onlar, kendilerine fayda vereni değil de zarar vereni öğrenirler. Sihri satın alanların (ona inanıp para verenlerin) ahiretten nasibi olmadığını çok iyi bilmektedirler. Karşılığında kendilerini sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bunu anlasalardı!.
BELED - 11, 12, 13, 14, 15, 16: Fakat o, sarp yokuşu aşamadı. O sarp yokuş nedir bilir misin? Köle azat etmek veya açlık gününde yakını olan bir yetimi, yahut aç-açık bir yoksulu doyurmaktır.
NAHL - 112: Allah, (ibret için) bir ülkeyi örnek verdi: Bu ülke güvenli, huzurlu idi; ona rızkı her yerden bol bol gelirdi. Sonra onlar Allah'ın nimetlerine karşı nankörlük ettiler. Allah da onlara, yaptıklarından ötürü açlık ve korku sıkıntısını tattırdı.