AÇ ile başlayan K ile biten kelimeler

Başında harfleri bulunan ve K ile biten 29 adet kelime bulunuyor.

Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması

16 Harfli Kelimeler

Açlığınıgidermek

14 Harfli Kelimeler

Açıkyüreklilik

13 Harfli Kelimeler

Açıklaştırmak

12 Harfli Kelimeler

Açıkgözlülük, Açkıyapılmak

10 Harfli Kelimeler

Açgözlülük, Açıkgözlük, Açıklanmak, Açıklaşmak, Açıklatmak, Açımlanmak, Açındırmak, Açkılanmak, Açkılatmak

9 Harfli Kelimeler

Açıklamak, Açımlamak, Açınsamak, Açkılamak

8 Harfli Kelimeler

Açmazlık, Açtırmak

7 Harfli Kelimeler

Açıklık, Açılmak, Açınmak, Açmalık

6 Harfli Kelimeler

Açacak, Açınık

5 Harfli Kelimeler

Açlık, Açmak

4 Harfli Kelimeler

Açık

Bazı AÇ ile başlayan K ile biten kelimelerin Sözlük anlamları


açıkgözlük :

TDK:
isim Açıkgözlülük

açıklatmak :
TDK:
-i, -e Açıklamasını sağlamak

açmazlık :
TDK:
1. isim Açmaz olma durumu
2. Ağzı sıkı olma durumu

AÇ ile başlayan K ile biten kelimelerin geçtiği Ayetler


BELED - 11, 12, 13, 14, 15, 16: Fakat o, sarp yokuşu aşamadı. O sarp yokuş nedir bilir misin? Köle azat etmek veya açlık gününde yakını olan bir yetimi, yahut aç-açık bir yoksulu doyurmaktır.
NAHL - 112: Allah, (ibret için) bir ülkeyi örnek verdi: Bu ülke güvenli, huzurlu idi; ona rızkı her yerden bol bol gelirdi. Sonra onlar Allah'ın nimetlerine karşı nankörlük ettiler. Allah da onlara, yaptıklarından ötürü açlık ve korku sıkıntısını tattırdı.
MAİDE - 3: Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, boğulmuş, (taş, ağaç vb. ile) vurulup öldürülmüş, yukarıdan yuvarlanıp ölmüş, boynuzlanıp ölmüş (hayvanlar ile) canavarların yediği hayvanlar -ölmeden yetişip kestikleriniz müstesna- dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyle kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, sizin dininizden (onu yok etmekten) ümit kesmişlerdir. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün size dininizi ikmal ettim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı beğendim. Kim, gönülden günaha yönelmiş olmamak üzere açlık halinde dara düşerse (haram etlerden yiyebilir). Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.

Kelime Bulma Motoru