H ile başlayan 3 harfli kelimeler
Başında H harfi bulunan 3 harfli 38 adet kelime bulunuyor.
Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması
3 Harfli Kelimeler
Hab, Hac, Haç, Haf, Hah, Ham, Han, Hap, Har, Has, Hat, Hav, Hay, Haz, Hem, Hep, Her, Hey, Hık, Hır, Hız, Hiç, Hin, His, Hiş, Hit, Hol, Hop, Hor, Hoş, Höl, Höt, Huğ, Hun, Huş, Huy, Hür, Hüt
Bazı H ile başlayan 3 harfli kelimelerin Sözlük anlamları
hiş :
| TDK: |
| his |
hit :
| TDK: |
| isim Liste başı |
höl :
| TDK: |
| hol |
H ile başlayan 3 harfli İlçe isimleri
Han (Eskişehir)
H ile başlayan 3 harfli kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri
Her Temas İz Bırakır - Yazar: Emrah Serbes
Her Gün Hüzün - Sol ayağım 2 - Yazar: Christy Brown
Hep Bir Şeyi Unutmuş Gibi - Yazar: Oscar Wilde
Hiç Kimse Sıradan Değildir - Yazar: Markus Zusak
Ve Geri Kalan Her Şey - Pucca Günlük 2. Kitap - Yazar: Pucca
Her Gün - Yazar: David Levithan...
Onlar Hep Oradaydı - Yazar: Sunay Akın
Hiç Kimsenin Kenti - Yazar: Tolga Gümüşay
Sana Söyleyemediğim Her Şey - Yazar: Celeste Ng
H ile başlayan 3 harfli kelimelerin geçtiği Ayetler
NİSA - 25: İçinizden, imanlı hür kadınlarla evlenmeye gücü yetmeyen kimse, ellerinizin altında bulunan imanlı genç kızlarınız (sayılan) cariyelerinizden alsın. Allah sizin imanınızı daha iyi bilmektedir. Hep aynı köktensiniz (insanlık bakımından aranızda fark yoktur). Öyle ise iffetli yaşamaları, zina etmemeleri ve gizli dost da tutmamaları şartı ve sahiplerinin izni ile onları (cariyeleri) nikâhlayıp alın, mehirlerini de normal miktarda verin. Evlendikten sonra bir fuhuş yaparlarsa onlara, hür kadınların cezasının yarısı (uygulanır). Bu (cariye ile evlenme izni), içinizden günaha düşmekten korkanlar içindir. Sabretmeniz ise sizin için daha hayırlıdır. Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.
MAİDE - 64: Yahudiler, Allah'ın eli bağlıdır (sıkdır) , dediler. Hay dedikleri yüzünden elleri bağlanası ve lânet olasılar! Bilâkis, Allah'ın elleri açıktır, dilediği gibi verir. Andolsun ki sana Rabbinden indirilen, onlardan çoğunun azgınlığını ve küfrünü arttırır. Aralarına, kıyamete kadar (sürecek) düşmanlık ve kin soktuk. Ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa (fitneyi uyandırmışlarsa) Allah onu söndürmüştür. Onlar yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar; Allah ise bozguncuları sevmez.