KES ile başlayan K ile biten kelimeler
Başında KES harfleri bulunan ve K ile biten 33 adet kelime bulunuyor.
Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması
15 Harfli Kelimeler
Keskinleştirmek
14 Harfli Kelimeler
Kesinleştirmek
12 Harfli Kelimeler
Keskinleşmek, Keskinletmek
11 Harfli Kelimeler
Keseklenmek, Kesinleşmek, Kesinsizlik, Kestirilmek
10 Harfli Kelimeler
Keselenmek, Keseletmek, Kesilmemek, Kestanecik, Kestanelik
9 Harfli Kelimeler
Kesbetmek, Keselemek, Keskenmek, Keskinlik, Kestirmek
8 Harfli Kelimeler
Kesatlık, Kesiklik, Kesilmek, Kesimlik, Kesinlik, Kesinmek, Kesişmek, Kesmelik
7 Harfli Kelimeler
Kesecek, Kesecik, Kesenek
6 Harfli Kelimeler
Kesmek, Kesmik
5 Harfli Kelimeler
Kesek, Kesik
Bazı KES ile başlayan K ile biten kelimelerin Sözlük anlamları
kesimlik :
TDK: |
sıfat Kesime elverişli (hayvan) |
keskinletmek :
TDK: |
-i Keskin duruma getirmek |
kesmik :
TDK: |
1. isim Kesilmiş sütün koyu bölümü |
2. Başakla karışık iri saman |
3. Taş gibi olmuş toprak parçası |
KES ile başlayan K ile biten kelimelerin geçtiği Ayetler
ŞEMS - 11, 12, 13, 14, 15: Semûd kavmi azgınlığı yüzünden (Allah'ın elçisini) yalanladı. Onların en bedbahtı (deveyi kesmek için) atıldığında, Allah'ın Resûlü onlara: «Allah'ın devesine ve onun su hakkına dokunmayın!» dedi. Ama onlar, onu yalanladılar ve deveyi kestiler. Bunun üzerine Rableri günahları sebebiyle onlara büyük bir felâket gönderdi de hepsini helâk etti. (Allah, bu şekilde azap etmenin) âkıbetinden korkacak değil ya!.
BAKARA - 196: Haccı ve umreyi Allah için tam yapın. Eğer (bunlardan) alıkonursanız kolayınıza gelen kurbanı gönderin. Kurban, yerine varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. Sizden her kim hasta olursa yahut başından bir rahatsızlığı varsa, oruç veya sadaka veya kurban olmak üzere fidye gerekir. (Hac yolculuğu için) emin olduğunuz vakit kim hac günlerine kadar umre ile faydalanmak isterse, kolayına gelen bir kurban kesmek gerekir. Kurban kesmeyen kimse hac günlerinde üç, memleketine döndüğü zaman yedi olmak üzere oruç tutar ki, hepsi tam on gündür. Bu söylenenler, ailesi Mescid-i Haram civarında oturmayanlar içindir. Allah'tan korkun. Biliniz ki Allah'ın vereceği ceza ağırdır.
BAKARA - 233: Emzirmeyi tamamlatmak isteyen (baba) için, anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Onların örfe uygun olarak beslenmesi ve giyimi baba tarafına aittir. Bir insan ancak gücü yettiğinden sorumlu tutulur. Hiçbir anne, çocuğu sebebiyle, hiçbir baba da çocuğu yüzünden zarara uğratılmamalıdır. Onun benzeri (nafaka temini) vâris üzerine de gerekir. Eğer ana ve baba birbiriyle görüşerek ve karşılıklı anlaşarak çocuğu memeden kesmek isterlerse, kendilerine günah yoktur. Çocuklarınızı (süt anne tutup) emzirtmek istediğiniz takdirde, süt anneye vermekte olduğunuzu iyilikle teslim etmeniz şartıyla, üzerinize günah yoktur. Allah'tan korkun. Bilin ki Allah, yapmakta olduklarınızı görür.