PAR ile başlayan A ile biten kelimeler
Başında PAR harfleri bulunan ve A ile biten 33 adet kelime bulunuyor.
Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması
11 Harfli Kelimeler
Parlaklaşma
10 Harfli Kelimeler
Paramparça, Parçalanma, Parçalatma, Parıldatma, Parmaklama, Partizanca
9 Harfli Kelimeler
Paradigma, Paraflama, Paralanma, Paralatma, Parankima, Parçalama, Parıldama
8 Harfli Kelimeler
Paraketa, Paralama, Paralıca, Paranoya, Parasına, Paravana, Parlatma
7 Harfli Kelimeler
Parlama
6 Harfli Kelimeler
Paraca, Paraka, Paraya, Parola, Parsça
5 Harfli Kelimeler
Parça, Parka, Parpa, Parsa, Parya
4 Harfli Kelimeler
Para
Bazı PAR ile başlayan A ile biten kelimelerin Sözlük anlamları
para :
| TDK: |
| 1. isim, ekonomi Devletçe bastırılan, üzerinde değeri yazılı kâğıt veya metalden ödeme aracı, nakit "Çıkarken elini göğsüne sokup bir kese çıkardı, keseden alabildiği kadar para alıp delikten attı." - F. Otyam |
| 2. Kazanç "Balıkçılıkta para vardır ama dalgıçlık kadar da genç işidir." - S. F. Abasıyanık |
| 3. Kuruşun kırkta biri |
paradigma :
| TDK: |
| 1. isim Değerler dizisi |
| 2. Örnek |
| 3. dil bilgisi Dizi |
paralıca :
| TDK: |
| sıfat Zengin "O, bizim arkadaşı oraya dilber Çingene kızları ile gönlünü eğlendirmeye gelmiş, paralıca bir delikanlı sanıyordu." - O. C. Kaygılı |
PAR ile başlayan A ile biten kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri
Eksik Parça - Yazar: Michelle Hodkin
Para - Bir İntihar Mektubu - Yazar: Martin Amis
Bir Parça Masal - Yazar: Zeynep Saraç
Kıyak Para - Yazar: Luigi Carletti
Bir An Bin Parça - Yazar: Enver Aysever
Kara Para - Yazar: Ross Macdonald
Dünyanın Mihveri Kadın mı, Para mı? - Yazar: Hüseyin Rahmi...
Bir Parça Aşk Sür - Yazar: Beğ Özgür...
PAR ile başlayan A ile biten kelimelerin geçtiği Ayetler
BAKARA - 102: Süleyman'ın hükümranlığı hakkında onlar, şeytanların uydurup söylediklerine tâbi oldular. Halbuki Süleyman büyü yapıp kâfir olmadı. Lâkin şeytanlar kâfir oldular. Çünkü insanlara sihri ve Babil'de Hârut ile Mârut isimli iki meleğe indirileni öğretiyorlardı. Halbuki o iki melek, herkese: Biz ancak imtihan için gönderildik, sakın yanlış inanıp da kâfir olmayasınız, demeden hiç kimseye (sihir ilmini) öğretmezlerdi. Onlar, o iki melekden, karı ile koca arasını açacak şeyleri öğreniyorlardı. Oysa büyücüler, Allah'ın izni olmadan hiç kimseye zarar veremezler. Onlar, kendilerine fayda vereni değil de zarar vereni öğrenirler. Sihri satın alanların (ona inanıp para verenlerin) ahiretten nasibi olmadığını çok iyi bilmektedirler. Karşılığında kendilerini sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bunu anlasalardı!.
ARAF - 143: Musa tayin ettiğimiz vakitte (Tûr'a) gelip de Rabbi onunla konuşunca «Rabbim! Bana (kendini) göster; seni göreyim!» dedi. (Rabbi): «Sen beni asla göremezsin. Fakat şu dağa bak, eğer o yerinde durabilirse sen de beni göreceksin!» buyurdu. Rabbi o dağa tecelli edince onu paramparça etti, Musa da baygın düştü. Ayılınca dedi ki: Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim, sana tevbe ettim. Ben inananların ilkiyim.
ALİ İMRAN - 199: Ehl-i kitaptan öyleleri var ki, Allah'a, hem size indirilene, hem de kendilerine indirilene tam bir samimiyetle ve Allah'a boyun eğerek iman ederler. Allah'ın âyetlerini az bir paraya satmazlar. İşte onlar için Rableri katında ecirleri vardır. Şüphesiz Allah, hesabı çabuk olandır.