P ile başlayan AR ile biten kelimeler

Başında P harfi bulunan ve AR ile biten 26 adet kelime bulunuyor.

Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması

12 Harfli Kelimeler

Palamutlular, Paralelkenar, Pelikansılar

11 Harfli Kelimeler

Perestişkar

9 Harfli Kelimeler

Perhizkar, Putatapar

8 Harfli Kelimeler

Parçalar, Pembezar, Perdedar, Pompalar

7 Harfli Kelimeler

Palamar, Paralar, Parklar, Payedar, Payidar, Perukar, Pisuvar, Pişekar

6 Harfli Kelimeler

Pancar, Paylar, Penuar, Pişdar

5 Harfli Kelimeler

Pazar, Pınar, Pişar, Polar

Bazı P ile başlayan AR ile biten kelimelerin Sözlük anlamları


palamar :

TDK:
isim, denizcilik Gemileri iskele, rıhtım veya şamandıraya bağlamaya yarayan kalın halat

pancar :
TDK:
1. isim, bitki bilimi Ispanakgillerden, vitamince zengin bir bitki (Beta vulgaris)
2. Bu bitkinin şeker elde edilen kalın ve etli kökü

paralelkenar :
TDK:
isim, matematik Karşılıklı kenarları paralel olan dörtgen

P ile başlayan AR ile biten İlçe isimleri

Pursaklar (Ankara)
Pınarhisar (Kırklareli)
Pazarlar (Kütahya)

P ile başlayan AR ile biten kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri


Tesirsiz Parçalar - Yazar: Ali Lidar
Bir Aşk Söyleminden Parçalar - Yazar: Roland Barthes
Manzaradan Parçalar - Yazar: Orhan Pamuk
Kalpten Parçalar - Yazar: Hamdi Koç
Kavuğunda Pişekar - Yazar: Emir İlhan
Tesirsiz Parçalar - Yazar: Ali Lidar
Türk Edebiyatından Seçme Parçalar - Yazar: Cevdet Kudret

P ile başlayan AR ile biten kelimelerin geçtiği Ayetler


NİSA - 11: Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder. (Çocuklar) ikiden fazla kadın iseler, ölünün bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, ana-babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana-babası ona vâris olmuş ise, anasına üçte bir (düşer). Eğer ölenin kardeşleri varsa, anasına altıda bir (düşer. Bütün bu paylar ölenin) yapacağı vasiyetten ve borçtan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin size, fayda bakımından daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.
ZARİYAT - 15, 16: Şüphesiz ki Allah'a isyandan sakınanlar, Rablerinin kendilerine verdiğini alarak cennetlerde ve pınar başlarında bulunacaklar. Kuşkusuz onlar, bundan önce dünyada güzel davrananlardı.
ARAF - 160: Biz İsrailoğullarını oymaklar halinde oniki kabileye ayırdık. Kavmi kendisinden su isteyince, Musa'ya, «Asanı taşa vur!» diye vahyettik. Derhal ondan oniki pınar fışkırdı. Her kabile içeceği yeri belledi. Sonra üzerlerine bulutla gölge yaptık, onlara kudret helvası ve bıldırcın eti indirdik. (Onlara dedik ki) «Size verdiğimiz rızıkların temizlerinden yeyin. » Ama onlar (emirlerimizi dinlememekle) bize değil kendilerine zulmediyorlardı.

Kelime Bulma Motoru