S ile başlayan NE ile biten kelimeler

Başında S harfi bulunan ve NE ile biten 35 adet kelime bulunuyor.

Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması

12 Harfli Kelimeler

Sırmakeşhane

11 Harfli Kelimeler

Sanatkarane, Sefarethane, Söylenişine

10 Harfli Kelimeler

Saadethane, Sermestane, Sittinsene

9 Harfli Kelimeler

Sabunhane, Saraçhane, Sebilhane, Silahhane, Simultane, Simültane

8 Harfli Kelimeler

Sadıkane, Sefihane, Sefilane, Semahane, Sofiyane, Spontane

7 Harfli Kelimeler

Salhane, Salyane, Sintine, Sütanne, Süthane, Sütnine

6 Harfli Kelimeler

Sefine, Sekene, Sözüne, Stepne, Süline

5 Harfli Kelimeler

Sahne

4 Harfli Kelimeler

Sene, Sine, Sone, Süne

Bazı S ile başlayan NE ile biten kelimelerin Sözlük anlamları


sefihane :

TDK:
zarf Alçakça

sütnine :
TDK:
isim Sütanne
"Benim sütüm olmazsa sütnine tutarız." - N. Hikmet

S ile başlayan NE ile biten İlçe isimleri

Sürmene (Trabzon)

S ile başlayan NE ile biten kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri


Ramp Işıkları ve Sahne Işıkları'nın Dünyası - Yazar: Charles Chaplin
Simultane Cinnet - Yazar: Enis Batur
Son Sahne - Yazar: Şener Danyıldız

S ile başlayan NE ile biten kelimelerin geçtiği Ayetler


BAKARA - 259: Yahut görmedin mi o kimseyi ki, evlerinin duvarları çatıları üzerine çökmüş (alt üst olmuş) bir kasabaya uğradı; «Ölümünden sonra Allah bunları nasıl diriltir acaba!» dedi. Bunun üzerine Allah onu öldürüp yüz sene bıraktı; sonra tekrar diriltti. Ne kadar kaldın? dedi. «Bir gün yahut daha az» dedi. Allah ona: Hayır, yüz sene kaldın. Yiyeceğine ve içeceğine bak, henüz bozulmamıştır. Eşeğine de bak. Seni insanlara bir ibret kılalım diye (yüz sene ölü tuttuk, sonra tekrar dirilttik). Şimdi sen kemiklere bak, onları nasıl düzenliyor, sonra ona nasıl et giydiriyoruz, dedi. Durum kendisince anlaşılınca: Şimdi iyice biliyorum ki, Allah her şeye kadirdir, dedi.
YUSUF - 42: Onlardan, kurtulacağını bildiği kimseye dedi ki: Beni efendinin yanında an, (umulur ki beni çıkarır).   Fakat şeytan ona, efendisine anmayı unutturdu. Dolayısıyla (Yusuf),  birkaç sene daha zindanda kaldı.
YUSUF - 47: Yusuf dedi ki: Yedi sene âdetiniz üzere ekin ekersiniz. Sonra da yiyeceklerinizden az bir miktar hariç, biçtiklerinizi başağında (stok edip)  bırakınız.

Kelime Bulma Motoru