BE ile başlayan Ş ile biten kelimeler

Başında BE harfleri bulunan ve Ş ile biten 26 adet kelime bulunuyor.

Harf Sayısına Göre Kelimelerin Sıralaması

11 Harfli Kelimeler

Belirlenmiş, Belirtilmiş, Benimsenmiş, Bestelenmiş

10 Harfli Kelimeler

Beğenilmiş, Benimsemiş, Benimseyiş

9 Harfli Kelimeler

Beşkardeş

8 Harfli Kelimeler

Bekleyiş, Benzetiş, Benzeyiş, Bezenmiş

7 Harfli Kelimeler

Becayiş, Beğeniş, Bezeniş, Bezeyiş

6 Harfli Kelimeler

Beğdaş, Beğdeş, Benzeş, Berduş, Beştaş, Bezmiş

5 Harfli Kelimeler

Beleş, Beriş, Beşuş

3 Harfli Kelimeler

Beş

Bazı BE ile başlayan Ş ile biten kelimelerin Sözlük anlamları


beğeniş :

TDK:
isim Beğenme işi veya durumu
"Eğer bu beğeniş ve güven gerçek bilgi ve ihtisasa dayansaydı, şüphesiz daha sağlam, daha verimli olurdu." - R. H. Karay

benzetiş :
TDK:
isim Benzetme işi
"Hoşa gidecek benzetişler buluyorlar, gülümsüyorsunuz." - N. Ataç

benzeyiş :
TDK:
isim Benzeme işi
"Fakat bu özeniş, benzeyiş, benzetiş kendi hayallerinin doğurduğu bir kuruntudan başka şey değildi." - A. Ş. Hisar

BE ile başlayan Ş ile biten İlçe isimleri

Beşiktaş (İstanbul)

BE ile başlayan Ş ile biten kelimelerin geçtiği bazı kitap isimleri


Acemi Berduş - Yazar: Kaan Ulucak

BE ile başlayan Ş ile biten kelimelerin geçtiği Ayetler


FATIR - 13: Allah, geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar; güneş ve ayı emri altına almıştır. Her biri belirtilmiş bir süreye kadar akıp gider. İşte (bütün bunları yapan) Rabbiniz Allah'tır. Mülk O'nundur. O'nu bırakıp da kendilerine taptıklarınız ise, bir çekirdek kabuğuna bile sahip değillerdir.
BAKARA - 282: Ey iman edenler! Belirlenmiş bir süre için birbirinize borçlandığınız vakit onu yazın. Bir kâtip onu aranızda adaletle yazsın. Hiçbir kâtip Allah'ın kendisine öğrettiği gibi yazmaktan geri durmasın; (her şeyi olduğu gibi) yazsın. Üzerinde hak olan kimse (borçlu) da yazdırsın, Rabbinden korksun ve borcunu asla eksik yazdırmasın. Şayet borçlu sefih veya aklı zayıf veya kendisi söyleyip yazdıramayacak durumda ise, velisi adaletle yazdırsın. Erkeklerinizden iki de şahit bulundurun. Eğer iki erkek bulunamazsa rıza göstereceğiniz şahitlerden bir erkek ile -biri yanılırsa diğerinin ona hatırlatması için- iki kadın (olsun). Çağırıldıkları vakit şahitler gelmemezlik etmesin. Büyük veya küçük, vâdesine kadar hiçbir şeyi yazmaktan sakın üşenmeyin. Böyle yapmanız Allah nezdinde daha adaletli, şehadet için daha sağlam, şüpheye düşmemeniz için daha uygundur. Ancak aranızda yapıp bitirdiğiniz peşin bir ticaret olursa, bu durum farklıdır. Bu durumda onu yazmamanızda sizin için bir sakınca yoktur. (Genellikle) alış-veriş yaptığınızda şahit tutun. Ne yazan, ne de şahit zarara uğratılsın. Eğer bunu yaparsanız (zarar verirseniz) şüphe yok ki bu, sizin yoldan çıkmanız demektir. Allah'tan korkun. Allah size gerekli olanı öğretiyor. Allah her şeyi bilmektedir.
FATIR - 45: Eğer Allah, yaptıkları yüzünden insanları (hemen) cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı yaratık bırakmazdı. Fakat Allah, onları belirtilmiş bir süreye kadar erteliyor. Vakitleri gelince (gerekeni yapar). Kuşkusuz Allah, kullarını görmektedir.

Kelime Bulma Motoru